anka in reverse | esrever ni akna

Senaste inläggen

Av Annakarin - 13 december 2010 23:41

Nu, precis nu, efter veckor av vånda har jag sökt min första teaterlärartjänst. Ett vikariat på min gamla praktikplats. Hoppas, hoppas, hoppas! 


ANNONS
Av Annakarin - 9 december 2010 12:30

Klockan är 12.30 Jag klev upp alldeles för sent idag igen. Suck. 

Så nu dricker jag min andra kopp kaffe med mjölk (inte latte, bara kaffe med en skvätt mjök). 


Igår tillverkade jag mammas julklapp, idag ska jag tillverka svärmors julklapp. Julklappen jag planerade till syrran kanske aldrig kommer att bli klar. Min halsduk av mormorsrutor går framåt, men inte så fort som jag skulle vilja, den kanske blir klar till nästa vinter. 


Skolan kanske ni undrar, hur hinner jag med den när jag bara sitter och virkar. Svaret är: det gör jag inte. Allt jag gör till skolan nu för tiden sker i panik dagen eller dagarna innan. Men ett VG har jag i alla fall lyckats skrapa ihop under hösten, men den kursen var intressant och inte bara teori, eller bara teori. Men teorin i sig var intressant så jag är värd mitt VG i Genus i skolan 7,5 hp. Teaterns teori och metod däremot handlar om teorier om teorier. Forskningsteorier som vi inte använder utan bara lär oss om inför C-uppsatsen, det vore såklart bra om jag kan teorierna innan jag ska använda dem, men den kursen är bara skuffad åt sidan i huvudet. 


Det är åtta dagar till vi åker till Sundsvall och får umgås med familj och hemmavarande/hemkommande vänner. Det blir mysigt, det är jag säker på. 


  

ANNONS
Av Annakarin - 8 december 2010 13:32

8 december 1980 sköts John Lennon till döds. 

Ikväll går en dokumentär om mördaren på SVT2, kolla in den. 

Eller så kan man kolla lite på detta.


Av Annakarin - 20 november 2010 11:57

Hej!


Jag har lärt mig att virka! Är sjukt stolt över detta, eftersom jag aldrig lärde mig det i skolan. Tack internet! 


Så nu sitter jag och virkar mormorsrutor som ska bli en scarf. Jag var på Kupan igår och fyndade massor med små garnnystan som någon liten tant med vitt hår har fått över och sparat till något annat tillfälle. Det blev mitt tillfälle! Sweet!


Jag var också in på en handarbetsaffär och köpte en enorm virknål, storlek 15. Den är som ett finger, så tjock är den. Men vad jag ska göra med den är en hemlis. Har planer på en julklapp till syrran av den, om jag hinner klart med det såklart.


Vill du lära dig att virka mormorsrutor? Kolla här och kolla den här filmen, det är en KILLE som virkar, han har ett helt bibliotek med filmer på olika saker han virkar. 


  

Av Annakarin - 17 november 2010 11:48

Igår flyttade vår inneboende äntligen ut. Nu kan man va sig själv igen, slippa klä på sig alla kläder som finns bara för att gå på toa på morgonen o.s.v. 

Yay! Äntligen kan vi använda arbetsrummet till det de ska användas till. Ska sätta igång och göra det användbart ikväll tror jag minsann. 


Av Annakarin - 8 november 2010 16:22

Kära open office alltså...En cementöring, är det någon sorts trädgårdsprydnad det eller?

Av Annakarin - 1 november 2010 17:40

Idag har min mail återigen skickat knasmail till alla mina kontakter. Jag har många mailkontakter, också sådana som har med jobb och skola att göra, vilket gör att detta inte är så roligt. Men ibland är det bra, ibland kan sådana här konstiga mail göra bra saker. 


Jag fick nämligen ett mail tillbaka av en vän jag inte träffat eller pratat med på länge, säkert två år. Det var mycket roligt, han skriver så knasigt också, så oavsett vad han skriver så blir det roligt. Han kan skriva så att ironier och dumheter lyser igenom utan att använda sig av t.ex detta ;) eller detta :P.


Jag tänker på honom ibland, det var roligt att höra av honom, även om det var under lite tråkiga omständigheter.


(Ni som läser, även om ni är få, kan ta detta som en varning eller ett kärleksfullt nostalgiskt inlägg, välj fritt) 

Av Annakarin - 28 oktober 2010 21:08

Jag samlar på print screens av roliga stavningsförslag från kära open office. Inte nog med att programmet ofta föreslår att jag ska särskriva ord som helt uppenbart ska sitta ihop så kommer sådana här roliga förslag, titta bara!


   

Stjernhom är konstnärlig ledare för Moomsteatern i Malmö. 


 

Svaleryd är genusforskare.

Markurells är teater/dansesteternas och kulturskoleelevernas tillhåll i Örebro.

 

Molloy är forskare inom pedagogik.

 

Malmberg är teaterforskare. 

 


 


 

Mimprogrammet är Mimprogrammet och inte ett barnprogram.  


Talteater, inte valteater även om det kan användas vid val. Det vore om det skulle hända inte första gången kulturen blev ett vapen för politikerna. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se