anka in reverse | esrever ni akna

Senaste inläggen

Av Annakarin - 8 januari 2010 19:09

Det blir Oda! - Saatans Kvinna som vi sätter upp i vår. Närmare bestämt 6 mars. Stress!!!

Men det blir jättebra tror jag.


Oda och mycket annat har gjort att jag inte har skrivit här så mycket, för att jag har varit upptagen med det här: Oda! - Saatans Kvinna!!

Kom och titta vet jag (både på bloggen och föreställningen!) 


Nu blir det snart chokladbollar och rollspel, i morgon middag  med Odafolket och lite öl! Vilket påminner mig om att jag måste ner till boa i morgon i typ 15 minus. Kuuuul... INTE!


Go' kväll!

ANNONS
Av Annakarin - 29 november 2009 19:10

Har bakat med grannarna idag, blev både lussekatter, saffranskrans av monstruösa mått (den fick nog jäsa lite för länge...), pepparkakor och delar till en pepparkaksby. Den kommer vi inte bygga ihop idag dock, efter ungefär 4 timmars bakning så är man lite less... Sen vet man ju hur själva ihopbyggandet kommer att sluta, i katastrof. Som vanligt.

Har också skrivit ett par julkort, sen ska man komma ihåg att posta dem innan den 16:e också.


I morgon (eller var det på tisdag) får vi tillbaka tentan. Hoppas för guds skull att jag har fått godkänt på den. Orka göra en omtenta..! Nope.


Sista veckan av VFU:n i morgon, blir julpyssel och drama med resten av klassen. Ska fixa den där uppgiften också.


Nu blir det mat, sedan Nightmare before christmas, peppisar, kissar och glögg hos grannarna.


God Jul. För det får man säga nu! Så det så!


ANNONS
Av Annakarin - 18 november 2009 23:15    

Det här är i vårt vardagsrum, de utlovade soffbilderna så att säga. Passade på att ta med resten av vardagsrummet också.    

Hallen och köket.

Av Annakarin - 8 november 2009 13:53

Vet inte vad det har tagit åt mig de här senaste åren. Julkänslan är tillbaka, har inte haft någon sådan sedan jag var liten. Men nu är det minsan kul. Lite lustigt att affärerna skyltar med julsaker i oktober, men jaja. Det kan man också ta, jag är inte så ofta nere på stan.

Det har kommit snö, typ en decimeter, men det är borta nu. Så vi ska ploppa ner vårlökarna nu, innan resten av snön komme virvlande... Problemet är fortfarande att vi inte har någon spade av rang. Kan man gräva med ett kastrullock?


Tenta i fredags, det kändes bra. Får nog godkänt i alla fall.


Over and out

Av Annakarin - 22 oktober 2009 20:31

I morgon är den sista dagen på VFU:n, så skönt att äntligen få orka vara vaken längre än till 21:30. Man är helt färdig när man kommer hem på eftermiddagarna, har inte blivit många knop utanför skolan. Ungar gör en trött helt enkelt!


I morgon eller på lördag åker jag och Martin till Mora, svärmor fyller 60 i helgen. Det blir nog kul, hoppas släkten är lika fin som min.


Teaterproduktionskursen går framåt. Vi har valt manus och ska "bara" bearbeta det och sen är det klart. Haha. Oda Saatans Kvinna blir det i alla fall, om vi får tillåtelse av författaren att ändra från monolog till dialog... Hoppas, hoppas, hoppas! Manuset är grymt!!!


Min dator är dum i huvudet föresten, känns lite jobbigt. Har garantin kvar i alla fall, skönt.


Det var det, nu VFU-uppgiften.Av Annakarin - 9 oktober 2009 18:46

VFU:n är i full gång. Barnen i klassen (en etta) är livliga, vissa mycket mer livliga och stökiga än andra. Min handledare klagar och klagar och klagar. Hon skulle varit med på den tiden då jag hade teater med en grupp 9-12 åringar som var thousand times worse! Då skulle hon inte klagat nu.

Barnen får över huvud taget inte prata på lektionerna, och det hade man kunnat förstå om det enda de sa var strunt. Men det är de inte. De säger smarta saker också, ibland. Men det är inte det som är poängen, poängen är att läraren ifråga är opedagogisk. Opedagogisk i den benämingen att hon skäller. Höjer rösten och låter arg. Detta gör att barnen som alltid är tysta och snälla (som jag) också tar åt sig av hennes hårda ord och blir ännu tystare. Dessutom blir de livliga barnen inte bättre av det. De bara låter ännu mer, knycker de andra barnens saker fler gånger, går av och ann i klassrummet ännu fler meter än innan.

Appropå de tysta barnen som gör det de ska (de flesta av dem i alla fall) inte syns. De får ingen hjälp, är fruktansvärt osäkra. Det är hemskt.

Hitta på ett annat sätt damnit!


Ett av de starkaste värdeorden i Lpo 94, LpFö 98 och Lpf 94 är demokrati. Det existerar inte i den här klassen. De får sina uppgifter, gör de dem inte tysta och snälla får de skäll. De har ingenting att säga till om över huvud taget.

Jag är så arg!


Kolla på det här föresten! Häpna. Bästa föreläsaren ever!


Ikväll blir det roligare än resten av veckan. Jag ska på inflyttningsfest hos Milla. Alice i Underlandet-tema. Jag ska klä ut mig till det här. Om ni inte hört den, så lyssna på texten så fattar ni varför...


I morgon blir jag blå, kall, häxa, ismagiker, mentalist, hjälte i långsvärd, kompis med dvärgen Gruttle och påtvingad sällskap av den irriterande alven Variol. Skitkul!!! MoDs och nörderi FTW!


Av Annakarin - 28 september 2009 11:48

Idag har jag: läst tre paper av varierande klass, druckit en kopp kaffe med mjölk, pussat på älsklingen, läst om att jag som har lockigt hår inte borde tvätta håret med schampoo utan med balsam (?!), snusat en del, skrivit kommentarer på en av de paper jag läst, tittat på diskberget och planerat att göra något åt det.


Idag ska jag: göra något åt disken (för det har jag lovat), ha paperreflektioner på seminariet, duscha (och tvätta håret med schampoo), pussas mer med älsklingen, kanske göra något åt arbetsrummet (inflyttningesfest på lördag), vattna blommorna (de ser lite hängiga ut), klä på mig andra kläder är mina trasiga mjukisbyxor och mitt urtvättade linne (dags att slänga och köpa nya), betala hyran.


Ja, det är min dag det. Det händer säkert nåt som gör att de där viktiga sakerna inte kommer att göras. Nu ska jag dricka en till kopp kaffe, livselixiret.  

Av Annakarin - 23 september 2009 15:45

Idag har jag träffat min VFU-klass, det var skoj. Min handledare kanske inte är den bästa pedagogen i världshistorien, men som hon sa: "Var kritisk i det jag gör, tänk på hur du skulle ha gjort istället och skriv loggbok", så jag kanske lär mig något i alla fall.

Klassen var söt, men den känslan går säkert över. Men jag menar, i förhållande till min gamla teatergrupp så är alla ungar änglar...


När jag kom tillbaka till Örebro så mötte jag Martin på Järntoget, han hade gått och köpt en orkidé till mig/oss, vi ger det en chans till... Om den också dör då blir det inga fler orkidéer för oss!


Hittade äntligen ett regnställ, pungade ut 400 spänn, men det kan det vara värt om man inte vill bli blöt. Gick till Kupan och gjorde en god gärning och samtidigt ett fynd. Hittade en fin höstkappa för 70 kronor! Sweet, det var mer min budget.


I morgon har vi allra sista nollningsaktiviteten, det kommer bli kul. Efter det blir det Harrys, mys!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se