anka in reverse | esrever ni akna

Senaste inläggen

Av Annakarin - 22 september 2009 18:02

Blir mer och mer irriterad på upplägget i pedagogiken. På seminarieledaren. På de flesta av människorna i min seminariegrupp. På VFU-människan som varken svarar på mail eller i telefon. På det mesta faktiskt.


Upplägg: Vi har idag gått igenom hur man refererar och tänker kritiskt. Från 09:15 till 16:45. Vi kan det. Varför har min klass blandats upp med de som läser långa programmet och precis börjat plugga? De som inte har nån koll på någonting! Varför får vi inte vi ha en egen seminariegrupp? Eller kanske ännu bättre varför läser vi inte med Lp 90, som har läst på universitet förut och fattar vad det handlar om. Eller kanske med musiklärarna som också har koll på läget?


Seminarieledaren: Ställer ledande frågor, som det antyds finnas ett rätt och ett fel svar på. Detta gör att det inte blir någon som helst diskussion och alla blir knäpptysta, till och med Saga. Jag (!) är en av de i gruppen som pratar mest. Då är något stört fel. Detta gör jag mest för att någon ska säga nåt över huvud taget...

Hon dumförklarar folk. Hon är fel ute helt enkelt.


Seminariegruppen: OK, de kan inte rå för att vi har mer universitetserfarenhet, men... ÖPPNA KÄFTEN FÖR I HELVETE!


VFU-människan: I morgon ska jag till skolan där jag ska ha VFU och träffa min handledare, 120 spänn kommer det att kosta att ta tåget och vi kommer att ha tid att prata i en halvtimme. Det är dyra minuter det! Har mailat och ringt p.g.a att tågen går så himla dåliga tider, inget svar. Antingen kommer jag till Arboga två timmar för tidigt eller tio minuter innan vi ska ses. Jag som aldrig har varit i Arboga kommer att gå vilse och missa mötet om jag kommer till Arboga tio minuter innan. Det är jag övertygad om. Dessutom är det ett SJ-tåg jag ska åka med, och de är ju aldrig framme i tid. Det får bli att hänga i hålan Arboga i två timmar... KUL!


Det mesta: Har ont i ryggen mest varje dag. Martin spelar dataspel. Nollningen är slut. Det är stöööökigt. Jag mååååste tvätta!


Nåt roligt måste väl ändå hända? Tänker ni... Jo då! På torsdag blir det Musikhöskolans "Så ska det låta", efter det Harrys. På lördag är det It's SÅ (Studenternas Årshögtid). Nästa lördag har vi inflyttningsfest och Ida kommer upp från Lund!!! Wiiieee!!! (Det ska jag nog ha som ett ljus i mörkret!)


Nu ska jag väl laga nån äcklig mat också. Blä!

ANNONS
Av Annakarin - 21 september 2009 18:15

Idag har varit en bra dag (förutom att jag för fjärde dagen i rad har sjukt ont i ryggen på kvällen...), har lunchat med Saga (letade bra mat på hela universitetet, slutade med att vi gick till Prego i alla fall...) och  skrivit ihop lite tänk kring vårt paper som ska in på måndag. Det där med paper, seminarieledarna skrämmer upp de stackars nybörjarna, sjukt. Vi ska skriva fem sidor text, fem sidor, det är ingenting. Men alla är helt hyper!


Sedan läste vi tre Staffan Göthe-pjäser, mycket kul (förutom "Homofiler kan inte vissla"). Vi ska sätta upp en pjäs till våren i teaterproduktionskursen. Det ser ut som att vi kanske delar klassen i två och gör en uppsättning var, hälften av oss blev jättepepp på "En natt i februari" andra hälften vill inte spela för lågstadiebarn, som den pjäsen är riktad till. Så det blir nåt annat för oss, eller nåt annat för oss allihopa om vi vill jobba alla tillsammans.


Igår kväll var det utom/inomhusbio, Milk visades, underbar film SE DEN! Efteråt var Saga pepp på att göra något viktigt med Pingelteatern till våren. Låter bra det, hoppas vi får lite tid över till det också.


Martin lagar mat, pasta och paprikasås. Mums. Jag är svinhungrig, soppa till lunch = inte så långvarigt mättande.

ANNONS
Av Annakarin - 20 september 2009 13:13

Idag ska jag fixa en rabatt på vår lilla gräsplätt, det ska ner massor med vårlökar! Sweet, så nästa år behöver jag inte sno narcisser i de kommunala rabatterna, då kan jag bara titta ut genom vardagsrumsfönstret. Det stora problemet är att jag bara har en liten spade. Skulle ha behövt en stor för att fixa till en rabatt, men det får väl ta den tid det tar helt enkelt när en bit av gräsmattan (om man kan kalla den för det?) ska bort.


Efter planteringen kanske jag äntligen tar tag i arbetsrummet. Det ser ut som ett förråd där nu, det ska det inte göra. Det börjar dra ihop sig till paperskrivning, då behöver vi arbetsrummet.

Av Annakarin - 13 september 2009 15:48

Jag har inte skrivit på ett tag som ni alla har märkt, det är nollning och plugg som gäller (mest nollning). Bloggandet har inte varit högsta prioritet, i alla fall inte på min egen blogg. Vi har en blogg för nollningen, med massor med info och roliga bilder, som jag har skrivit på istället.


Men de första skolveckorna har varit bra och roliga, i alla fall vad det gäller nollningen. Det har varit hur kul som helst, massor med trevliga nollor och kul aktiviteter. I fredags vann Musiksektionen Örebrodagens hejarklackstävlig, jag är så stolt!


Själva skolan är väl inte så kul, men pedagogiken är i alla fall intressant. Däremot är alla i klassen arga på att vi inte får vara på teaterskolor under vår VFU. Vi ska vara på "vanliga" skolor. Vi ska inte bli "vanliga" lärare, vi ska bli teaterpedagoger och eftersom vi bara har två VFU perioder så borde vi få vara på teaterställen bägge gångerna. Vi får söka teaterVFU nästa period, men det är inte säkert att platserna räcker till alla. Det är ju helt sjukt, jag blir mer och mer arg på vår utbildning. Det känns som att vi hela tiden glöms bort och får stå ut med tillfälliga lösningar. Det är otroligt irriterande!  


Gårdagen firades med god mat och lite bubbel, jag och Martin har varit tillsammans ett år. Jävlar vad tiden går fort!

Av Annakarin - 30 augusti 2009 23:04

I dagens Aftonbladet hävdar Annika Dalquist, hjärnan bakom LCHF-dieten, att hennes diet förhindrar svininfluensan. Yeah right.

Hon hävdar också att om man äter som hon så behöver man inte gå på mammografi eller cellprover. För att om man äter som hon så kan man inte bli sjuk.

Jag tror att cancer är ärftligt, det finns nämligen forskning på det. Jag t.ex har haft förändringar på mina cellprover två gånger. Visst, jag äter inte som Annika Dahlquist, men jag äter heller inte dåligt. Däremot har mina fastrar också haft cellförändringar och blivit opererade för det, min farfar och min farbror har dött i cancer.

Det enda som händer när man slutar äta kolhydrater är att hjärnan inte får nån mat, den slutar helt enkelt att fungera. Slutar man äta frukt så får man skörbjugg.

Antagligen har Annika Dahlquist hjärna slutat fungera, med tanke på hennes korkade uttalande i Aftonbladet.

Så flickor, sluta inte ta cellprover, sluta inte kolla upp tuttarna bara för att en dum doktor har sagt det. Det kan hänga på liv eller död.


Av Annakarin - 23 augusti 2009 21:44

Det var trevligt igår, trevligt folk och lagom (bara lite för mycket) öl. Saga hade kommit iordning fint i lägenheten, det är konstigt vad man kan göra med en 1,5:a. Massor.

Vår lägenhet ser dock fortfarande ut som en mindre krigszon, så bilder får ni vänta tålmodigt på vänner. Tog mig i kragen efter bakispizzan idag och fållade gardinerna till arbetsrummet, bara gardinerna i köket och vardagsrummet kvar då.

Måste nog sova nu, är rätt seg efter gårdagen. Men kul var det, så det är det värt.

Natti natti.

Av Annakarin - 21 augusti 2009 17:57

... CSN är alltså! Man kan logga in med en personlig kod, som man får i brevlådan. Men man kan inte använda den. Måste vara årets skämt.


Andra stjärnor, riktiga alltså är Marcus och Amanda. De har pillat upp min post ur min gamla brevlåda. Så CSN-problemet kommer att lösa sig ändå, eftersom det förhoppningsvis ligger ett brev från dem där.


Annars väntar vi på att korvrisotton ska puttra klart, smaskens.

Av Annakarin - 19 augusti 2009 11:15

... så ringer bovärden. När allt som var fel i lägenheten är fixat, eftersom vi inte orkade vänta längre. Martins pappa och mamma visste hur man skulle fixa allt, så det är kirrat. Det är bara att slänga ut hantverkarna som kommer.

Men hon sa att vi får måla om, så snart så blir det tuffa fondväggar i sovrummet och arbetsrummet. Som hyrsegäst i ÖBO så har man rabatt på Flügger, det är nice. Vi får se vad det blir, Martin vill ha mörkgrönt på ena väggen i sovrummet. Jag vill ha purpur på en av väggarna, antingen i sovrummet eller arbetsrummet. Det gäller att välja rätt.


Annars är allt bra, fest ikväll och extrainsatt TePe-prov i morgon som några i klassen ska agera sökande på. Kommer att bli kul.


Peace out. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se